Начало / Културен / Музика / 2012 ще бъде „Годината на DOORS”

2012 ще бъде „Годината на DOORS”

Съвсем наскоро бе анонсиран нов проект, свързан с легендарните Doors, който ще включва излизането на цели пет CD-диска с песни. Поводът е наближаването на 40-тата годишнина от излизането на албума „L.A. Woman“.
Компилацията се подготвя от няколко месеца. Това съобщи мениджърът Джеф Джамполи и допълни, че 2012 се очертава да мине под надслов „годината на Doors“ (Year of the Doors), по случай кампанията, която ще се проведе в чест на групата. Предвидени са редица музикални мероприятия, ще бъдат пуснати много видео материали, които със сигурност ще зарадват феновете.
Албумът „L.A. Woman“ ще бъде преиздаден във версия, включваща два диска. Очаква се да бъде пуснат в началото на януари следващата година. Предвидено е лансирането на две цифрови приложения на Doors и два диска с концертните изпълнения на групата в Лондон, озаглавени „London Fog“. През септември 2012 г. е планирана да излезе „свръхсекретна“ колекция „hush-hush“, за която обаче Джамполи отказа да разкрие повече детайли.
Кампанията „Year of the Doors“ бе предвидена за тази година, но някои организационни въпроси отнеха повече от предвиденото време. Джамполи уверява поклонниците на легендарната група, че чакането определено си заслужава.

Източник: ultimateclassicrock.com

Вижте също

Бижутата на Кейт Мидълтън

Херцогиня Катрин умее да блести и сама по себе си, но да надникнем какво има …