Начало / Културен / Музика / Адел изравни рекорд на Джордж Майкъл

Адел изравни рекорд на Джордж Майкъл

Адел изравни рекорд на Джордж Майкъл в класацията за най-високи продажби на албум в САЩ.

„21“ вече е 12 седмици на върха в класацията на Billboard 200. Това е и първият британски албум от 23 години насам, който оглавява толкова дълго американския чарт за продажби. С това си постижение Адел изравни рекорда на Джордж Майкъл и албума „Faith“(1987г.). Тя стана и първият чуждестранен изпълнител след Сантана, който отбеляза 12 непоследователни седмици на върха от самото й появяване в класацията. Легендарният китарист постигна това през 2000г. с албума си „Supernatural“.

Вторият самостоятелен проект на британската певица вече достигна 2,9 млн продажби в щатите и не е бил извън топ три от дебютирането си на първо място преди 24 седмици. Той се превърна и в най-продаваният дигитален албум на всички времена в страната миналия месец. Вероятно 13-тата седмица ще се окаже фатална за Адел, тъй като съвместният албум на Кание Уест и Джей-Зи – „Watch The Throne“, се очаква да се появи направо на върха в класацията.

Адел не се ограничи само с покоряване на американските чартове – още през април подобри рекордите на Боб Марли и Мадона за последователно прекарани седмици на върха  в британската класация за албуми. „21“ има общо 18 седмици на върха до сега в тази част на Атлантика.

Източник: NME

За Лени

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …