Начало / Интересен / Бум на нелегалното сваляне на музика от Интернет във Великобритания

Бум на нелегалното сваляне на музика от Интернет във Великобритания

Оказва се, че нелегалното сваляне на музика в Интернет не е наболял проблем само в България. Във Великобритания новите проучвания сочат, че 7,7 милиона души нелегално даунлоудват музика – съобщава BBC.

Данните показват, че над 1,2 милиарда музикални парчета са свалени нелегално през последната година, което струва на индустрията 219 милиона британски лири.

British Recorded Music Industry“ (BPI) са провели проучване базирано на навиците на Интернет потребителите. Директорът на организацията Джеф Тейлър заявява, че нелегалното сваляне от мрежата се превръща в „практика“.

Според доклада три четвърти от музиката, свалена във Великобритания от Интернет е нелегално придобита, без заплащане за музикантите, композиторите или музикалните компании, които продуцират тези произведения.

И всичко това се случва независимо от дигиталния музикален пазар в Обединеното кралство, който разполага с цели 67 услуги за легално даунлоудване.

Преди няколко месеца BPI обявиха, че продажбите на музикални продукти във Великобритания са се увеличили за първи път от шест години насам. Легалното сваляне на музика от мрежата е подпомогнало значително този процес – с цели 50 % и печалби от 154 милиона паунда, в сравнение със 101,5 милиона паунда през 2008 г.

Г-н Тейлър е категоричен, че трябва да се вземат бързи мерки по въпроса с нелегалното сваляне на музика от Интернет, но да се използва капацитета на глобалния дигитален музикален пазар.

Източник: BBC

За Vanya

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *