Начало / Културен / Честит рожден ден на Рейко Ейлсуърт

Честит рожден ден на Рейко Ейлсуърт

Симпатичната актриса Рейко Ейлсуърт е родена на 9 декември през 1972 година в Илинойс, САЩ, или с други думи днес тя празнува своя 39-ти рожден ден. Както издава името й, тя има азиатски произход.  Рейко може да се похвали с дълъг списък от филмови заглавия , но зрителската аудитория я познава най-вече от ролята й в сериала „24“ , в който тя играе таен агент Мишел Деслър от антитерористичната организация „CTU“. Ейлсуърт участва в три сезона ( 62 епизода) от телевизионната драма, в периода 2002-2006 година. Тогава тя има романтична връзка с актьора,  Кийфър Съдърланд, който играе централния образ във филма. След „24“ актрисата е поканена да участва като гост в седем серии на „Спешно отделение“, където влиза в образа на Джулия Дюпри. Запомнящо се участие прави и е още един известен за американската публика криминален сериал „Щети“.
Талантът на Рейко е забелязан още докато тя учи в колеж и взима участия в различни пиеси в местни театри. Кариерата й започва с малки роли в сериали и кинопродукции, по-известни от които са „Закон и ред“, „Имаш поща“, „Западното крило“ и „От местопрестъплението“. Ключов момент в актьорското й признание оказва участието и в пет епизода на тв драмата „Американското посолство“ от 2002 година. След края на снимките Рейко се явява на кастинг за ролята на Нина Майерс в „24“, но тя е дадена на Сара Кларк (която последно гледахме като майката на Бела във вампирската сага „Здрач“) . Продуцентите на „24“ все пак я харесват и й предлагат роля във втория сезон на сериала. Интересен момент е , че първоначално намеренията им са били тя да играе Кейт Уорнър , но ролята отива за Сара Уинтър. В крайна сметка Рейко успява да получи възможността да влезе в образа на Мишел Деслър, който се оказва един от най-запомнящите се женски персонажи във филма. Участието й приключва в началото на пети сезон, тъй като героинята й загива след бомбена експлозия.
Последният филмов проект, по който е заета актрисата е комедията „Лоши родители“, базирана на пиесата „Its All About the Parents“. Филмът рисува сатиричен профил на няколко двойки родители, чиито дъщери играят в училищния отбор по футбол за момичета. Очаква се филмът да тръгне по кината през 2013 г.

За Цветелина Петкова

Вижте също

Как ученето ни на чужд език да е по-лесно?

Днес ще споделим някои полезни начини как да учите по-лесно чужд език. За пример ще …