Начало / Интересен / Есенна почивка – защо не?

Есенна почивка – защо не?

Кой каза, че само лятото е сезона на почивките?

Ако не сте успели да отидете на почивка през горещото лято, то може да имате този шанс и през прохладният, но все пак слънчев септември.
Много хора са на мнение, че именно този месец е един от най-хубавите и приятни за почивка – няма тълпи от хора, не е толкова скъпо и я няма онази задушна горещина.
Точно сега, може да уцелите хубави промоции или добри пакети за почивка, да сложите чадъра и кърпата си на вече не толкова претъпкания плаж, като свободно може да легнете и да опънете крак, без някоя да ви притеснява. Цените са доста ниски на фона на скъпия летен сезон, така че освен да си изберете подходяща туристическа атракция, друго не Ви остава!
Ето и няколко добри предложения е международен аспект.

Ако наиситна мечтаете за трилогията „слънце, плаж, море“, то лесно може да посетите градчето Коста де ла Луз в югозападна Испания или атлантическото крайбрежие на Франция, което от своя страна се гордее с километрични пясъчни дюни непокътнати от човека. Малкият, но много уединен остров Паксос в Гърция, също се нарежда в тази екзотична класация на предложения за морска почивка.

Но едно от най-атрактивните предложения за почивка точно през септември е Средиземноморието. Дълги разходки, перфектни условия за туризъм, приключения и много снимки, могат да се срещнат там.  Повечето от туроператорите предлагали дори доста атрактивни туристически пакети, точно в тази част на Европа, които лесно могат да се проследяват в Интернет.

Каталуния, Испания – отново се пренасяме там, но този път между скалистите възвишения и типичните рибарски селища, намираме няколко малки заливчета, които със своя магнетизъм няма как да не ни привлекат, като редовни туристи. А в по- страни от тях се намират и част от големите курорти на островите Майорка и Ибиса, където са разположени няколко прекрасни селца с тихи плажове и страхотни вили!

Продължаваме със следващото екзотично предложение!
Остров Корсика, Франция – там откриваме уникална природа съчетаваща в едно златисти плажове и красива планинска местност! В топ дестинациите за полуесенния сезон на годината е и малкия остров Ил дьо Ре, който има от онези фантастични бели плажни ивици, малки пристанища, велосипедни алеи и невероятни морски блюда.

Крайбрежиято Амалфи, Южна Италия предлага не само невероятна почивка през месец септември, но и през всички останали сезони на годината. Ето там си заслужава да правиш туризъм! Тук ни очаква класическа програма – добре устроени класически хотели, впечатляващи културни забележителности и разбира се, добри ресторанти. А ако искате една уникална почивка в Италия, сега е момента да посетите остров Пулия, отново в южната част на страната, където може да отседнете в автентични, кръгли каменни жилища, носещи името „Трули“.
Северното крайбрежие на Кипър също може да бъде много добра дестинация през този месец. Там се намират едни от най-дивите и не докоснати от човека плажове по Средиземноморието. Гръцките острови също не отсъпват по атрактивност – Корфу, Крит, Санторини, Миканос. Където и да отидете няма да съжалявате със сигурност!

Източник: http://relax.rozali.com

За Monika

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …