Начало / Интересен / Facebook с нова визия и нови екстри

Facebook с нова визия и нови екстри

Конкуренция на „Facebook” почти липсва, а на практика, това са – сайтове като My Space и варианта за социална мрежа на най-голямата световна търсачка Google – “Google +”.

Преди няколко дни създателят на „Facebook” Марк Зукърбърг официално представи новата визия и новите „екстри“ на сайта, които ще пуснат съвсем скоро. Марк отбеляза по време на презентацията, която беше наблюдавана от поне 100 хиляди души в мрежата онлайн, че „Facebook” ще е най-богатият архив от информация и огледало на своите около 800 милиона потребители.

Една от новите екстри ще бъде „Open Graph”, която ще се явява нещо като „медийна централа“ на социалната мрежа. Интересното е, че каквото и да предприеме един потребител, като слушане на музика, гледане на клипове, всичките му приятели ще бъдат информирани за това. Безплатното гледане на филми, сериали и слушането на музика ще задържат все повече потребители по-дълго време във „Facebook”.

Нова функция ще бъде възможност за попълване на хронологията на живота на всеки потребител, от самото му раждане, като така ще „Facebook” ще събира все повече информация. Това носи името „Timeline”. Разбира се – всеки сам ще си решава какво и колко от информацията да се появява на основния му панел и с кого да бъде споделена. По този начин всеки ще може да решава и избира кои са най-важните събития в живота му, като ги поставя най-отгоре. Ще има промени и в изгледа на профилната снимка и всичко около нея. Тя ще бъде увеличена, за да се вижда по-добре, дори когато снимката е в далечен план.

Според анализаторът М. Гартънберг, новата визия на „Facebook” ще бъде полезна и за рекламодателите, защото ще имат страхотна представа и възможност, максимално добре да достигнат до желаната целева група.

Трябва да отбележим, че след последните промени, имаше лек отлив от социалната мрежа „Facebook”, в полза на новия ѝ конкурент в лицето на „Google +”. Във „Facebook” продължава да има много хора, които не обичат промените в дизайна на сайта и все още не е ясно как нововъведенията ще бъдат посрещнати.

Източник: http://www.dw-world.de

Снимка: http://igbadvertising.com/

За Simba

Вижте също

Жената продава в eBay

Нямате пари? Имате една купчина безразборно разхвърляни вещи вкъщи? Продавалник е прекалено пълен, а някои …