Начало / Интересен / Фестивал на независимото американско кино у нас „So Independent“

Фестивал на независимото американско кино у нас „So Independent“

Фестивалът се провежда за втора поредна година

Днес от 19:00 часа е официалното откриване на втория фестивал на американското независимо кино. Той носи заглавието „So Independent“ и ще се състои тази вече в „Cinema City” в София.

Въпреки, че откриването е днес, прожекциите започнаха още снощи в дома на киното и в Cinema City. Бяха прожектирани лентите „Втората земя“ и „Отчуждение“, в които участва Ейдриан Броуди.

Предпремиерно бе представен и филма на Робърт Редфорд – „Конспираторът“. Негов сценарист е Джеймс Соломон, а сценограф Калина Иванова. Тази вечер на откриването на фестивала, те официално ще представят лентата.

Очаква се на червения килим да минат и някой холивудски знаменитости, дошли в България за участието в мащабната продукция „Непобедимите 2“.

В цялостната програмна листа са включени 10 документални ленти и 11 игрални. Те са подбрани специално от актрисата Жана Караиванова, която живее и работи в Америка и е главен организатор на фестивала „So Independent”. Фондация „Америка за България“ също е помогналата с организацията, както и самото посолство на САЩ в лицето на посланик Джеймс Уорлиг.

Какво е един филмов феситвал без кинокритици? Разбира се, че е помислено и за това. Кенет Тюран от „LA Times”, който е уважаван филмов критик, ще бъде специален гост на откриването довечера.

Снощи в Cinema City бе излъчен и документален филм за покойния велик пилот от Формула 1 Айртон Сена.

Източник: http://www.actualno.com/

Снимка: http://www.vesti.bg/

За Simba

Вижте също

Жената продава в eBay

Нямате пари? Имате една купчина безразборно разхвърляни вещи вкъщи? Продавалник е прекалено пълен, а някои …