Начало / Спортен / Голфът – играта на богатите и успелите

Голфът – играта на богатите и успелите

Tiger WoodsОбичате ли голф? Истината е, че голфът е игра за хората от елита. Или поне така казва историята на този спорт.

Има няколко версии за произхода на играта. Някои източници сочат, че тя е измислена в Холандия, други я свързват с подобна игра още при римляните. Без значение кой и как е измислил голфът, истината е, че във Великобритания той е в разцвета си.

На 6 март 1457 г. обаче голфът е забранен във Великобритания от крал Джеймс IV, защото пречи на упражненията по стрелба с лък.

Години след това същият крал става страстен почитател на голфа. Дори сам закупува топките и цялата екипировка, необходима, за да практикува любимия си спорт. Първият запис на игра по голф е на срещата между Джеймс IV и графа на Ботуел. Спортът е развит и популяризиран от Кралския Античен Голф Клуб „St. Andrews“ в Шотландия. Този клуб е първият, който създава закони и правила в голфа.

Щом голфът е игра само за богатите и известните, ще се осмелите ли да играете?! Дали ако нямате достатъчно късмет в играта ще се чувствате несигурни, че не принадлежите към елита?

Нашият съвет е да играете.

Няма нужда де се чувствате несигурни, а точно обратното. Може би точно чрез играта на голф ще направите своите най-добри запознанства и ще завържете връзки с бизнес партньори. Все пак „традициите не са това, което бяха“ и не е нужно да сте от кралското семейство, за да сте добър със стика. Тайгър Уудс го е доказал толкова много пъти.

Вижте също

Лесно отслабване – 5 хитри начина да го постигнете

Всеки иска да изглежда добре, но доколко това е лесно постижимо? Как можем да отслабнем …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *