Начало / Спортен / Golf / ГОЛФЪТ В БЪЛГАРИЯ

ГОЛФЪТ В БЪЛГАРИЯ

                                                    Най-елитарният спорт в цял свят – голфът, вече  набира фенове и в България. Днес нашата страна разполага с няколко голф игрища.

В района на Ихтиман е изграден първият голф комплекс у нас, през далечната 2000 г. Тогава, там е проведен и първият турнир по голф в нашата страна с участието на чуждестранни дипломати. Игрището е изградено по световните стандарти с 18 дупки и пар 71, на дължина от 6 425 метра. Комплексът разполага със затревено футболно игрище, което е със стандартни размери, баскетболно и волейболно игрище, два тенис корта, два плувни басейна, манеж за конна езда, маси за тенис на маса, зала за фитнес сауна и солариум.

„Golf Balkan” изгражда на територията на град Елин Пелин, „Св. София“ Голф Клуб и СПА. – Равно поле през 2004 година. То отговаря на всички световни стандарти за голф игрища и предлага идеални места за почивка и релакс. Игрището се състои от 18 дупки, пътинг грийн и Голф Академия. Игрището е с дължина 6 175 метра и с идеално поддържаните си грийнове и тий-та предлага отлични условия за игра на голфъри от всички квалификационни нива. през 2004 година бе проведен и първия български аматьорски шампионат по голф в „Св. София“ Голф Клуб и СПА. „Св. София“ Това е първото голф игрище в България с официален рейтинг от Европейската Голф Асоциация.

На 90км. От прекрасното българско Черноморско крайбрежие, през 2004 г. на територията на град Сливен, бе изградено второто голф игрище от „Air Sofia”. То е с обща дължа 6 010 метра, и е най-голямото голф игрище у нас. Разполага с 18 дупки и грийнове, както и с тренировъчни игрище, на които редовно се организират обучения от квалифицирани инструктори.

За Monika

Вижте също

Голф туризъм

Както всеки запален играч на голф може да ви каже, единственият начин да изпитате способността …