Начало / Културен / Мъжете и татуировките

Мъжете и татуировките

Денис Родман

Съществуват безброй татуировки с различни размери и форми, едноцветни и в различни цветове. Факт е, че мъже с различни професии – от бизнесмени до спортисти и рок звезди са луди по татуировките.

В интерес на истината тази връзка между мъжете и татуировките датира още от преди новата ера. Счита се, че първите татуировки започват да се правят преди около 60 000 години. Една от версиите за причините за татуирането гласи, че по този начин са били отличавани най-храбрите войни в племето, тяхната принадлежност към дадена група, извършването на определени ритуали, знак за богатство или заради вярването, че татуировката е гаранция за преминаване в отвъдния живот.

Причините

В настоящето причините за всеки мъж да се татуира могат да бъдат най-различни. Някои го правят, за да илюстрират някаква драстична промяна в живота си или за да подчертаят нещо, което им е повлияло много положително или отрицателно. Други се татуират, за да покажат своята гордост от важен момент в живота им, като раждането на детето им, новата им приятелка или религиозната им принадлежност.

Изборът

Не винаги по-голямата татуировка е по-хубава. Ако решите да се татуирате може да си изберете нещо по-дискретно. Имайте предвид, че не всички хора са либерални на тази тема и понякога татуировките по тялото ви не трябва да се виждат! Също така – когато показвате татуировката ви, тя трябва да отговаря на останалата част от облеклото ви, затова внимавайте какви цветове избирате за нея, когато се татуирате. Най-подходящите цветове са черно, зелено, оранжево, червено и синьо.

Вижте също

Коженото яке – винаги на мода

Когато пролетта дойде , всички бързаме да извадим любимото си кожено яке, или обикаляме по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *