Начало / Интересен / Най-крадените автомобили в Германия

Най-крадените автомобили в Германия

Германия може да е една от най-развитите държави в света, но там кражбите на автомобили също са ежедневие. Те най-често се извършват в източната част на страната и особено край границата с Полша. Именно поляците посягат най-често на германските возила и те са основните заподозряни.

На 1-во място в класацията е Lexus RX. Той се е оказал доста лесна плячка за автоджамбазите и именно заради това оглавява класирането. Всяка пета открадната кола е именно този модел.

БМВ М3 Coupe също се нарежда в това порочно подреждане на крадени автомобили. В 18 % от случаите именно тази кола се оказва като открадната.

На 3-то място в случаите се класира моделът на Volkswagen T4. Крадците предпочитат него като жертва в 15 % от всички останали.

Естествено не липсват и кражби на луксозни коли като БМВ и Ауди например, а при спортните най-крадения модел е Порше 911.

Интересното е, че Porsche Cayenne беше един от най-крадените автомобили през последните години. От първите места той се свлече на 16-то място като предпочитан автомобил от крадците и това може да бъде обяснено с факта, че преди повече от една година, щутгартския бестселър представи новото поколение на модела си.

Все още на германската полиция и е трудно да се справя с тези случаи и съдбата на доста от откраднатите автомобили остава неясна. Някои от тях могат да се видят с Балкански страни като Албания, Македония, та дори и България. Други могат да бъдат намерени в Русия, Сирия и др.

Най-сигурната защита срещу крадците си остава гаража. Съхранявайте автомобила си там, защото шанса да бъде откраднат от него е почти минимален, отколкото когато се намира на улицата.

За Luke Skywalker

Вижте също

Проблеми със съня за Роби Уилямс

Интересни неща се случват около британската поп икона Роби Уилямс (Robbie Williams). Звездата твърди, че …