Начало / Културен / Музика / Новото видео на Риана под обстрела на правозащитни организации

Новото видео на Риана под обстрела на правозащитни организации

Видеото към последния сингъл на певицата – We Found Love“, бе определено като „унизително“ от активисти на правозащитна организация, занимаваща се с жертви на изнасилване. Песента, която е пилотна за предстоящия студиен албум на Риана „Talk That Talk“, прекара последните три седмици под номер едно в британския чарт, но бе остро разкритикувана от Rape Crisis Centre за изпращане на неподходящо послание.

Вниманието на организацията е привлечено от кадрите, в които барбадоската красавица отнася няколко плесници по апетитните си задни части от модела Дъдли О’Шойнеси, върху които той татуира думата „Mine“ (Моя). Говорителката на организацията, твърди че:Новото видео на Риана е унизително. То изпраща послание, че тя е обект на притежание от мъжете, което е смущаващо имайки предвид факта, че ние виждаме подобно отношение и в реални случаи на насилие.“

Още след излизането на клипа певицата сподели в социалната мрежа, че това е една от най-силните видео реализации, които е правила до сега, посветена на хубавото чувство да бъдеш влюбен, на любовта като наркотик и всички опасности, които произтичат от това.

Това не е първият случай, в който видео на Риана е подложено на критика. През юни американска организация поиска клипът към парчето “Man Down” да бъде забранен, тъй като подстрекава към убийство – във видеото Риана застрелва своя насилник. Барбадоската перла тогава настояваше, че видеото има за цел „да даде глас на жертвите“.

Миналата седмица пък окончателно беше сложен край на съдебния спор за друго скандално видео на певицата “S & M”. Фотографът Дейвид Лашапел получи финансово обезщетение, тъй като определени сцени в клипа към песента са били взаимствани от негови фотографии.

Източник: NME

За Лени

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …