Начало / Интересен / Онлайн изложба на старинна керамика

Онлайн изложба на старинна керамика

Колекционери, ценители и музейни уредници могат вече да разгледат всички познати образци на синия порцелан в новата онлайн изложба на прочутата английска керамика. Онлайн изложбата бе представена на (http://spodeceramics.com) с популярните порцеланови произведения, изработени в Англия през 18 и 19 век.

Съдовете са образци на керамичното дело в годините между 1784 и 1833. Те са били открити в кухните на редица английски домове, в археологически разкопки в кварталите на американски слуги и представляват един универсален пример за този вид изкуство след като то е популяризирано от Джосая Споуд в края на 1700-те.

Джосая Споуд – старши и младши, които са работили за кралското семейство, са имали огромно влияние върху производството на керамика. Историческата секция на онлайн изложбата разказва за тяхната уникална комбинация от иновация, техническа опитност и умения, които са довели до двете най-значими постижения в английската керамика: полираните оцветени в синьо глинени изделия и стандартния английски порцелан – „bone china“.

Проектът е реализиран от „Transferware Collectors Club“ в сътрудничество с колекционери и музеи в САЩ и Англия.

Източник: Artfix Daily

За Vanya

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *