Начало / Културен / Откраднаха Ван Гог…отново

Откраднаха Ван Гог…отново

Ван Гог "Макове" // "Ваза с цветя"

Не са много картините, които могат да бъдат откраднати два пъти и то от един и същи музей. Картина, изобразяваща ваза с цветя на художника Ван Гог бе открадната в събота (21.08.) от музея „Махмуд Халил“ в Кайро.

Според полицейските доклади същата картина е била открадната от музея и през 1978 г., но е била открита две години по-късно в Кувейт. Сега картината е много по-скъпа. Последно е оценена на 50 милиона долара. Познатата е с две имена – „Макове“ и „Ваза с цветя“, картина е била изрязана от рамката си. Главният прокурор на Египет Мегид Махмуд заяви, че нито една от алармите не е работила по време на кражбата и само част от камерите за наблюдение са функционирали. В неделя министърът на културата на Египет – Фарук Хосни направи изявление, че картината е намерена, но малко по-късно бе установено, че все е обект на издирване.

Малката картина е подобна на творба, рисувана от френския художник Адолфо Монтичели, която е част от същата колекция в музея в Кайро. Счита се, че картината на Ван Гог е нарисувана през 1887 г., по време на силния период на художника, години преди неговото самоубийство през 1890 г.

Източник: http://www.luxist.com

Вижте също

Как ученето ни на чужд език да е по-лесно?

Днес ще споделим някои полезни начини как да учите по-лесно чужд език. За пример ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *