Начало / Интересен / Открити са 271 непознати творби на Пикасо

Открити са 271 непознати творби на Пикасо

Пенсиониран френски електротехник е бил разпитван от полицията след като е представил 271 непознати творби на Пабло Пикасо. Откритието е оценено на 80 милиона долара.

Пиер ле Генек, на 71 години и неговата съпруга са посетили дома на Пикасо с молба творбите да бъдат идентифицирани. Синът на известния художник – Клод Пикасо е бил категоричен, че портретите, рисунките, скиците, колажите и литографиите са дело на баща му, но той е бил озадачен как точно тези произведения са попаднали в Генек.

Оказва се, че Генек, който живее близо до Ница, някога е работил за Пикасо, преди смъртта на художника през 1973 г. Той твърди, че Пикасо му е бил приятел и му е подарил тези творби.

Произведенията, които датират от 1900 -1932 г. са били конфискувани от централната служба за борба с трафика на културни ценности във Франция, докато се проведе необходимото разследване.

Клод Пикасо е на мнение, че е доста странно баща му да е подарил тези творби на Генек. Освен това художникът винаги е подписвал и поставял дата на творбите, които е подарявал. Затова наследникът на Пикасо е подал жалба срещу Пиер ле Генек.

Източник: Artfix Daily

За Vanya

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *