Начало / Интересен / Пешеходната пътека на Beatles е част от националното наследство на Англия

Пешеходната пътека на Beatles е част от националното наследство на Англия

Най-известната пешеходна пътека в света на музиката – тази пред „Abbey Road Studios“ в Лондон, бе призната за забележителност от национално значение от британското правителство вчера.

Пешеходната пътека е увековечена на обложката на албума на Beatles – „ABBEY ROAD“ от 1969 г. Фенове на легендарната банда от целия свят се тълпят, за да се снимат на прочутата пешеходна пътека, имитирайки позата от снимката на албума.

Тази лондонска пешеходна пътека не е замък или катедрала, но благодарение на Beatles и снимката, направена в една августовска сутрин през 1969 г., тя се е превърнала във важна част от нашето културно наследство“ – заяви Джон Пенроуз – Министър на туризма и националното наследство във Великобритания.

Пенроуз присъди на пешеходната пътека отличие „Втора степен“ и тя бе отбелязана в списъка на националните забележителности в Англия.

Това означава, че пешеходната пътека може да бъде променяна, но само с одобрението на местните власти, които ще вземат решение на база на историческото й значение и нейното състояние.

Самото „Abbey Road Studio“, пред което се намира пешеходната пътека, бе наградено със същата степен през февруари тази година.

Източник: Reuters

За Vanya

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *