Начало / Интересен / Почина продуцента Дейвид Крофт, автор на сериала „Ало, ало“

Почина продуцента Дейвид Крофт, автор на сериала „Ало, ало“

На 89 годишна възраст почина автора на един от най-гледаните и обичани сериали в света – „Ало, ало. Той е починал в дома си  в Португалия, като в изявлението на неговото семейство, е наречен „истински велик човек“.

Дейвид Крофт получава Орден Бртинската империя през 1978 г., за заслугите си в телевизията, като работи заедно с Джеръми Лойд над сериала „Ало, ало“. Действието се развива в окупираната от нацистите Франция, синтезирано в общо 9 сезона или 85 епизода.

Продуцента е дете на сценичната актриса Ани Крофт и известния холивудски радиоактьор – Реджиналд Шарланд.
Той е съучастник е създаването на „Are you being served“, както и на неговото продължение от 90-те години – Grace and Favour.
Неговите военни ситкоми „It Ain’t Half Hot Mum“ и „Dad’s Army“, писани отново с Джими Пери, се превръщат в тотален хит в границите на Великобритания, а и не само там.

Точно преди Крофт да се пенсионира, той прави последните са най-популярна творба Oh Doctor Beeching от 1993 г за Би Би Си, за която телевизия по принцип прави и най-известните си творби. Това е и десет години преди да получи наградата си за цялостно творчество на Британските комедийни награди.

 

Източник: dnevnik.bg

 

За Monika

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …