Начало / Интересен / Продават картина на Уинстън Чърчил

Продават картина на Уинстън Чърчил

Още една картина на Чърчил ще бъде обявена за продажба. Освен че е бил премиер на Великобритания и писател, който е получил Нобелова награда за литература, той е бил и изкусен художник. Една от ранните му творби – „Pont du Gard“ от 1930 г. ще бъде обявена за продажба от аукционна къща „Rau Antiques“. Тази картина е била подарък за Пати Мензис, съпруга на сър Робърт Мензис – министър-председател на Австралия.
Чърчил нарисувал картината през 1915 г. след битката при Дарданелите, за да се освободи от натрупания стрес. Фокусирал се предимно върху пейзажи. Въпреки, че нямал специална подготовка в тази сфера, изкуството се превърнало в голямата страст на Чърчил през последните години от живота му. Той имал практиката да подарява картините си. Тъй като те никак не са малко, често се появяват на аукциони и обикновено се продават за стотици хиляди долари в зависимост от размера и тематиката. По-рано този месец в аукционна къща Sotheby’s картината му „Boat In Cannes Harbor“ бе продадена за 253 250 британски лири при предварителна оценка между 120 000 до 180 000 паунда.

Много от художествените творби на Уинстън Чърчил се намират в дома му в Чартуел, който сега е част от Националния тръст във Великобритания. Стаите там са запазени по начина, по който са изглеждали, когато Чърчил е живял в тях, а картините му са изложени в неговото собствено студио.

Източник: www.luxist.com

За Vanya

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *