Начало / Културен / Музика / Slipknot подготвят два специални проекта

Slipknot подготвят два специални проекта

Slipknot обявиха, че планират да пуснат специално издание на втория си самостоятелен албум „Iowa“ – символ на абсолютния триумф на алтернативния метал. 
Новата версия ще отбележи 10-годишнината от излизането на тавата и ще включва два диска и едно DVD. Спряганата дата за излизането на юбилейното издание е 31 октомври.

Първият диск ще включва оригиналния албум, превърнал се в класика благодарение на песни като „Disasterpiece“, „The Heretic Anthem“, „People = Shit“, плюс нов ремикс на парчето ‘My Plague’, което донесе на групата номинация за Грами. Вторият диск ще представлява пълен запис на концертното изпълнение на бандата през 2001г. на London Arena.

DVD-то ще съдържа най-новия филм на Майкъл Шон Крахан – „Goat“, разкриващ невиждани до сега интервюта и кадри зад кулисите от периода на „Iowa“, както и всички музикални клипове от албума. Перкусионистът на групата, известен още с прякора си Clown, ще покаже в изданието и някои от новите си картини и фотографии.

Крахан наскоро сподели плановете си за друг специален проект на групата – книга със снимки, картини, илюстрации, поезия и разкази, създадени от феновете на Slipknot. В колекцията, озаглавена „Maggot Bible“, се очаква да бъдат включени над 1000 творби.

Източник: NME

 

За Лени

Вижте също

Стивън Тайлър отново направи предложение за брак

Фотографи успяха да изловят в коледния ден фронтмена на легендарната рок група Aerosmith Стивън Тайлър …