Начало / Интересен / „TILT“ пристъпва плавно към номинацията си за „Оскар“

„TILT“ пристъпва плавно към номинацията си за „Оскар“

TILTБългарският филм на режисьорът Виктор Чучков – син „TILT“ пристъпва плавно към своята номинация за награда „Оскар“. Това вероятно ще се случи след като бъде представен на Palm Springs Film Festival, един от най-престижните филмови фестивали в САЩ.

След първата прожекция на „TILT“ продуцентите организират коктейл, който ще е част от кампанията на филма целяща популяризирането му сред „Американската филмова академия“. Именно тази академия определя номинациите за наградите „Оскар“.

Благодарение на този фестивал провеждащ се в Палм Спрингс преди две години филмът на Стефан Командарев „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ успя да влезе в шорт-листата за наградите.

Според Виктор Чучков син отзивите в САЩ за „TILT“ са положителни и затова те се надяват след този фестивал да могат да се поздравят за успешно проведената им кампания не само в България, но и в САЩ.

След фестивала Palm Springs Film Festival ще се проведе и фестивалът в Калифорния за независимо кино Independent Film Festival, който номинира българският филм във всички ключови категории за Slate Awards. Тези награди се състоят всяка година по време на фестивала, а категориите в които ще се състезава „TILT“ са: най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), операторско майсторство (Рали Ралчев), музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ) и най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки). Калифорнийският фестивал за независимо международно кино е един от най-бързо развиващите се и успешни фестивали в САЩ.

Ако все още има хора, които не са успели да гледат българският филм, БНТ1 им дава тази възможност на 2 януари от 20:50 ч. Това обаче не е всичко. От 20.30 ч. зрителите ще могат да видят интервюта с екипа и актьорите, реализирали филмовата продукция.

Източник: tialoto.bg

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …