Начало / Интересен / Това вече е странно – Кама Сутра само с текст

Това вече е странно – Кама Сутра само с текст

Вече години наред Кама Сутра се счита за незаменим секс наръчник – първият източник за младия мъж, който иска да изучи авантюристичното изкуство на правенето на любов.

Сега обаче Кама Сутра ще бъде осъвременена и допълнена. Еротичните рисунки и сексуални илюстрации, които се отнасяха до различните преводи на древния хинду текст, отпадат. На тяхно място, в новото издание, ще има само текст и то ще бъде с джобен формат, описано като класически наръчник, който покрива всеки аспект на любовта и любовните отношения.

Предходните английски версии на Кама Сутра са базирани предимно на превода от 19 век на изследователя и специалист по източни езици и култури – сър Ричард Бъртън. Те са включвали еротични илюстрации, за да се онагледи по-добре древния език.

Новата версия, написана от А.Н.Д. Хаксар – индийски учен и известен преводач на текстове от санскрит, ще включва и съвременни глави като „Защо жените се възбуждат“, „Момичета, които да избягваме“, „Лесни жени“ и други.

Общоприетото възприятие за Кама Сутра е, че това е книга само за секс, но при внимателен прочит, всеки може да установи, че тя е книга за начина на живот и за социалните взаимоотношения между хората“ – казва Хаксар.

От издателство Penguin, които ще издадат книгата, заявяват, че тя ще излезе през февруари 2011 г. и ще представлява по-малко порнографски, повече лайфстайл наръчник за модерния мъж и модерната жена.

Източник: SMH

За Vanya

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *