Начало / Интересен / Тръгва нов драматичен сериал с военно-терористичен сюжет по тв канала Showtime

Тръгва нов драматичен сериал с военно-терористичен сюжет по тв канала Showtime

Телевизионният канал Showtime, който се продуцира от телевизия Fox 21 стартира излъчването на нов сериал, наречен „Родина“ (оригинално заглавие Homeland ). Представлява психологическа драма трилър, по сценарий на Хауърд Гордън и Алекс Ганза. Сюжетът е базиран на израелския тв сериал Hatufim („Военнопленници“), създаден от Гидиън Раф. В главните роли на новия сериал зрителят ще срещне  актрисата, носителка на награда „Еми“ Клеър Дейнс („Клетниците“, „Ромео и Жулиета“, „Дворец на илюзии“) в ролята на ЦРУ агент Кари Матисън. Тя и нейният екип успяват да освободят американския войник от морската пехота Никълъс Броуди, който е пленник на групировката Ал-Кайда в продължение на цели осем години, връщат го в родината като герой. Сюжетната линия се развива около казуса в който Кари намира основания да вярва че бившият военнопленник Броуди е бил пречупен от силите на Ал-Кайда и намирането му е част от терористичен план. Кари смята, че Броуди се завръща като враг на Америка и участва в заговор срещу националната сигурност. В ролята на Броуди влиза харесваният от телевизионната публика британски актьор Деймиън Луис, който стана известен със сериалите „Братя по оръжие“ и „До живот“.
Премиерата на сериала беше на 2 октомври. В момента телевизия Fox 21 излъчва първия сезон. от който зрителите имаха възможността да гедат пилотните два епизода, който породиха неочаквано голям интерес и качиха рейтинга на сериала. Към момента оценката му в imdb е 8.7/10 при гласували 1625 регистрирани потребители. Филмът е достъпен и за българските зрители във формат 480i (SDTV) и 1080i (HDTV). Продуценти са Чип Йоханесен и Майкъл Клик. Времетраенето на един епизод е 50 минути.
Любопитен факт – сценаристът Хауърд Гордън на сериала е същият, който в момента е зает с работа по новия сюжет по продължението на  сериала „24“, който този път ще бъде в кино формат. Зрители отново ще се срещнат с  американския герой Джак Бауър.
http://www.youtube.com/watch?v=Zoo8nMNes88&feature=related
>Източник: imdb.com

За Цветелина Петкова

Вижте също

Жената продава в eBay

Нямате пари? Имате една купчина безразборно разхвърляни вещи вкъщи? Продавалник е прекалено пълен, а някои …