Начало / Интересен / Ценна книга продадена за 264 000 евро в Германия

Ценна книга продадена за 264 000 евро в Германия

Двудневният търг на ценни книги в Ketterer Kunst събра печалба от общо 1,9 милиона евро.

Най-скъпата книга на търга се оказа “Buch der Chroniken und Geschichten“ /“Нюрнбергски хроники“ или „Световна хроника“/ на германския физик, хуманист и историк Хартман Шедел, публикувана в Нюрнберг през 1493 г. Освен че е много богато илюстрирана, книгата съдържа и най-старата отпечатана карта на Германия. Това копие е много пълно и добре съхранено, затова и високите цени, които се предлагаха за него, не бяха изненадващи. В крайна сметка книгата бе продадена за сумата от 264 000 евро. Тя не само беше най-скъпата книга на търга, но и тази с най-усилено и мащабно наддаване.

Сред другите ценни експонати, продадени на аукциона бяха книгите “De iure belli ac pacis libri tres“ на Хюго Гротиус и “Orbis habitabilis oppida et vestitus“ на Карел Алард, която отиде при колекционер от Холандия.

Продажбите от търга достигнаха внушителната сума от 1,9 милиона евро. Следващата разпродажба на интересни премети в аукционната къща ще се проведе до 17 декември тази година.

От основаването си през 1954 г. Ketterer Kunst е на челните места сред аукционните къщи, занимаващи се с изкуство и ценни книги.

Източник: ArtFix DailyЗа Vanya

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *