Начало / Различен / Звездата от сериала „Спартак“ Анди Уитфийлд почина на 39-годишна възраст

Звездата от сериала „Спартак“ Анди Уитфийлд почина на 39-годишна възраст

Актьорът Анди Уитфийлд, който нашумя покрай сериала на Starz  „Спартак: Кръв и пясък“ (оригинално заглавие „Spartacus: Blood and Sand“), почина в неделя сутринта на 39-годишна възраст от лимфома. Болестта се изразява в образуване на злокачествени туморни клетки, които увеличават лимфните възли и изместват здравите клетки в кръвта.
Съпругата на Анди Уитфийлд съобщи пред медии,че мъжът ѝ, както тя го определеи, „красивият млад боец“, посрещна смъртта „в слънчева неделна сутрин“ в „обятията на любящата си съпруга“ след 18-месечна битка с болестта.
Анди Уитфийлд е роден в Уелс, но има и австралийско гражданство. Няма много дълъг списък от филмови заглавия зад гърба си, няколко хорър филма и епизодични роли в някои тв сериали. Името му добива световна популярност покрай сериала „Спартак“, чийто първи сезон се радва на голям зрителски интерес (също и в България). С това кариерата на Уитфийлд бележи връх. За нещастие, през септември 2010 г, той споделя в официално изявление пред репортери, че страда от лимфома и се налага да се оттегли от снимачната площадка, за да се отдаде на по-сериозни медицински грижи. С това участието му във втория сезон на сериала приключва. Много фенове остават натъжени.
Изпълнителният директор на Starz сподели, че се чувства „дълбоко натъжен“ от загубата на Уитфийлд и допълни „Анди беше вдъхновение за всички ни. Той се изправи пред тази лична битка с кураж, сила и достойнство“.

Източник: people.com

 

 

За Цветелина Петкова

Вижте също

TV7 пуска през март мега шоу по патент на Stone & Co. Entertainment

Първия сезон на мегашоуто „Къртицата“  („The Mole”) се излъчва по ABC през 2001 година. То …