Начало / Пътешественик / 5-те най-добри водни пътешествия през лятото
Пътувания лятото

5-те най-добри водни пътешествия през лятото

Лятото тепърва предстои и имате време да планирате едно прекрасно пътешествие по вода. Ако се чудите обаче за къде да вдигате платната през предстоящите почивни дни, вижте нашите пет предложения за най-добрите круиз обиколки през лятото.

The Yachts of Seabourn’s Fabled Far East Cruise

Този круиз предлага 24 дневен маршрут, който започва от Банкок, минава през Тайланд и завършва в Кобе (Япония). По време на пътешествието яхтата спира в пет града по тихоокеанското крайбрежие. Включва и екскурзия с хеликоптер и чаша чай в „Peninsula Hotel“ в Хонг Конг.
На яхтата се предлагат спа процедури. Има и ресторант, който е на разположение на пътешествениците.

Mediterranean Medley on Cunard’s Queen Mary 2

Вземайки името на Мери от Тек – бабата на британската Кралица Елизабет Втора, Cunard’s Queen Mary 2 е наистина царствен кораб. Обиколката с него продължава 12 дни. Започва от Мейфлауър, Саутхемптън (Англия), продължава към стръмните брегове на Барселона и после по италианското крайбрежие от Рим до Неапол. Последната спирка преди завръщането във Великобритания е остров Гибралтар.

Корабът е завършен през 2004 г. и е най-големият океански лайнер, който някога е бил построяван, по-голям дори от „Титаник“. Скоростта му е няколко пъти по-висока от скоростта на повечето модерни кораби. Затова на палубите са инсталирани паравани, които да предпазват пасажерите от силния вятър. На кораба има 14 палуби, 5 плувни басейна, няколко ресторанта, барове и театрални зали.

Sea Cloud’s Cruise до Гърция и Турция

Един от най-популярните маршрути на Sea Cloud е от Атина през гръцките острови и обратно към Турция. Пътешествието продължава осем дни и включва посещения на о-в Делос, който е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО, о-в Родос и о-в Бодрум.

За онези, които искат да продължат пътешествието, следващите спирки са о-в Кронос (домът на Минотавъра), Латакия и Алепо. Круизът завършва в кипърския град Ланарка.

Oberoi Zahra Luxury Nile Cruise

Осемдневното пътуване започва от Луксор и завършва в Асуан или обратното, давайки възможността на пасажерите да се докоснат до пет хилядолетна история. Египтолози пътуват на кораба и по един от тях винаги съпровожда всяка група гости в малки карети, които ги транспортират до забележителностите на брега.

Самият кораб разполага с елегантни каюти и големи панорамни прозорци, прекрасен ресторант и единствения спа-център на кораб, пътуващ по река Нил. Спа процедурите са снабдени с всички необходими удобства, на които и самата Клеопатра би завидяла.

Land of the Ice Bears cruise by Lindblad Expeditions and National Geographic

Морето и слънцето са признаците на лятото, но този круиз е един от малкото, които предлага неограничено количество и от двете. Слънцето на него никога не залязва, а гледката ще бъде още по-красива с белите полярни мечки.

След полет от САЩ до Осло ще имате възможност да се насладите на столицата на Норвегия за ден. После корабът ще ви отведе до Свалтбард – архипелаг на 350 мили от норвежкия North Cape. Дивата природа там е всичко друго, но не и замръзнала. От безопасно разстояние ще наблюдавате северни елени, моржове, тюлени и разбира се полярни мечки. Вечерите ще можете да прекарвате наслаждавайки се на удобствата на кораба, а те никак не са малко – бар, ресторант, галерия, библиотека и салон.

Вижте също

къмпинг оборудване

От какво къмпинг оборудване се нуждаем за риболов на открито?

Уикендът, посветен на риболов извън града е най-добрата и евтина почивка, която можете да си …