Начало / Интересен / Арестуваха 18-годишен за връзки с Anonymous и LulzSec

Арестуваха 18-годишен за връзки с Anonymous и LulzSec

18-годишен младеж е арестуван в Шетланд Айлънд, Великобритания по обвинение за съучастничество в хакерските групировки Anonymous и LulzSec, които последните седмици станаха обект на ожесточени дискусии. Задържаният е породил подозренията на полицията представяйки се с онлайн акаунта си Topiary за представител на групировките. Въпросните сдружения извършиха поредица от атаки и похитиха огромно количество секретна информация на правителствени и банкови институции. Междувременно Централният отдел за борба с киберпрестъпността е задържал за разпит и още един младеж на 17 г.. по подозрения в съзнателно планиране и организиране на престъпни действия в интернет пространството. Полицията е заявила пред медиите, че съществува голяма вероятност задържаният да е свързан с поредицата атаки, поразили системата за сигурност на международния бизнес и разузнавателните служби. Младежът е арестуван вчера и отведен в Лондон, а през това време органи на реда претърсва дома му. По случая продължава да се води разследване.
Групировката LulzSec обяви публично, че е отговорна за похищаване базата данни на Агенцията за борба с организираната престъпност във Великобритания (SOCA), Сената на САЩ, ЦРУ и вестник „Сън“.
Миналият месец вътрешни членове обявиха, че LulzSec се разпуска. В понеделник, 25 юли, Anonymous публикуваха в онлайн пространството поверителни документи, откраднати от базата данни на Италианския отдел за борба с кибер престъпността.

Източник: BBC

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …