Начало / Културен / Cinematic Orchestra с предколеден концерт в НДК

Cinematic Orchestra с предколеден концерт в НДК

Създадената през 1997 г британска даунтемпо група, станала популярна с музикалнте си кино експерименти, ще изнесе за пръв път концерт в България. Той ще се проведе в зала „Универсиада“ на 17-ти декември.
Почитателите на некомерсиалната музика ще прекарат незабравими моменти с неподправеното звучене на Cinematic Orchestra, които предлагат един качествен продукт, съчетаващ различни музикални стилове, сред които ню джаз, чилаут и даунтемпо. Основният състав на бандата свири на класически инструменти, а по време на импровизациите им партнира DJ, който разчупва музиката с електронни сеймпъли, създадени от основателя на групата Джейсън Суинско. Характерно за парчета на Cinematic Orchestra е, че е трудно да се определи къде точно спира импровизацията и къде започва същинското парче.
Бандата досега е издала три студийни албума, като третият „Ma Fleur“ от 2007 г. е замислен като музикален кино експеримент, като за целта им партнира сценарист, който пише отделна история по всяко едно от парчетата, с което крайният ефект върху зрителя става изключително въздействащ. Така се ражда един нов вид сценично изразяване, обединяващо живо изпълнение и кино прожекция в едно.
След пърформънса на Cinematic Orchestra на сцената ще излезе и легендарния канадски DJ Kid Koala, известен като един от диджеите с най бързи ръце зад пулта, както и като автор на графични новели.

The Cinematic Orchestra feat. Fontella Bass – All That You Give

Вижте също

Stilni drehi

Собствен и модерен стил

Ако сте завиждали на модерните жени, които със самочувствие минават, облечени в красиви и актуални …