Начало / Интересен / Ерик Клептън продава китарите си

Ерик Клептън продава китарите си

70 китари и усилватели на Slow Hand ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел

Прочутият британски музикант Ерик Клептън ще продаде на търг, организиран от аукционна къща Bonhams, 70 китари и усилватели от колекцията си с музикални инструменти. Наддаването ще се състои на 9 март 2011 година в Ню Йорк, съобщи Reuters.

Сред ценностите на аукциона ще бъдат музикални инструменти „Фендер“, „Гибсън“, „Маршал“, „Мартин“ и други, които са принадлежали на Ерик Клептън и на други известни музиканти като Джеф Бек, Джей Джей Кейл, Джо Бонамаса и други.

Една от най-интересните китари на търга е „Фендер Стратокастър“ от 2005 г., изработена по поръчка на Ерик Клептън с негов автограф. На нея Клептън е свирил в Лондон и Ню Йорк в рамките на Cream Reunion Shows. Предварителната оценка на тази китара е 20 000 – 30 000 долара.

Аукционът се организира съвместно с асоциацията Wallace &Hodgson, която е участвала в предишни търгове с китари на Клептън в периода 1999 и 2004 г.

Парите от търга ще бъдат използвани за рехабилитационния „The Crossroads Centre” за лечение на алкохолизъм и наркомании в Антигуа.

Това ще е третият благотворителен търг, на който Ерик Клептън продава свои китари за тази кауза.

Източник: Reuters, iNews

Вижте също

Interesni obqwi w internet

Най-изненадващите обяви в интернет

В интернет може да се срещнат какви ли не любопитни обяви Всеки потребител в интернет …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *