Начало / Спортен / ГОЛФЪТ В БЪЛГАРИЯ

ГОЛФЪТ В БЪЛГАРИЯ

                                                    Най-елитарният спорт в цял свят – голфът, вече  набира фенове и в България. Днес нашата страна разполага с няколко голф игрища.

В района на Ихтиман е изграден първият голф комплекс у нас, през далечната 2000 г. Тогава, там е проведен и първият турнир по голф в нашата страна с участието на чуждестранни дипломати. Игрището е изградено по световните стандарти с 18 дупки и пар 71, на дължина от 6 425 метра. Комплексът разполага със затревено футболно игрище, което е със стандартни размери, баскетболно и волейболно игрище, два тенис корта, два плувни басейна, манеж за конна езда, маси за тенис на маса, зала за фитнес сауна и солариум.

„Golf Balkan” изгражда на територията на град Елин Пелин, „Св. София“ Голф Клуб и СПА. – Равно поле през 2004 година. То отговаря на всички световни стандарти за голф игрища и предлага идеални места за почивка и релакс. Игрището се състои от 18 дупки, пътинг грийн и Голф Академия. Игрището е с дължина 6 175 метра и с идеално поддържаните си грийнове и тий-та предлага отлични условия за игра на голфъри от всички квалификационни нива. през 2004 година бе проведен и първия български аматьорски шампионат по голф в „Св. София“ Голф Клуб и СПА. „Св. София“ Това е първото голф игрище в България с официален рейтинг от Европейската Голф Асоциация.

На 90км. От прекрасното българско Черноморско крайбрежие, през 2004 г. на територията на град Сливен, бе изградено второто голф игрище от „Air Sofia”. То е с обща дължа 6 010 метра, и е най-голямото голф игрище у нас. Разполага с 18 дупки и грийнове, както и с тренировъчни игрище, на които редовно се организират обучения от квалифицирани инструктори.

Вижте също

Лесно отслабване – 5 хитри начина да го постигнете

Всеки иска да изглежда добре, но доколко това е лесно постижимо? Как можем да отслабнем …