Начало / Културен / Гответе се за новия фестивал на свободния театър и креативността

Гответе се за новия фестивал на свободния театър и креативността

Дебютното издание на фестивалът, който ще бъде посветен на свободния театър, предстои да се проведе между 16 и 20 ноември в София.
Фестивалът се организира от Асоциацията за свободен театър, която е член на Международната мрежа в областта на изпълнителските изкуства. Като част от сътрудничеството, на събитието ще присъстват чуждестранни мениджъри в областта на изпълнителските изкуства. Това е и шанс за участниците да бъдат забелязани от представителите на европейските и американски културни институции.
В дългосрочен план, организаторите се надяват да популяризират свободните и независими театрални представления, както и да положат основите на устойчива среда, в която успешно да се реализират тези проекти. В тази връзка ще бъде осъществено и сътрудничество между държавни театри и независими групи.
В основната програма са включени 15 представления, които ще се играят в рамките на 5 дни, общо по три на ден. Местата, където те ще бъдат представени, са разположени в различни точки из столицата, сред които театрална работилница „Сфумато“, Червената къща, студио „Suspacious“, „Дерида денс център“, независимо пространство за съвременно изкуство „The Fridge“.
Иновативното в този фестивал е, че селекцията на спектаклите се прави от самите автори, кандидатствали за участие, вместо от специално подбрано жури.
Ще бъдат показани спектакли на независимата българска театрална сцена от последните три години, а организаторите се надяват да превърнат събитието в ежегодна „витрина“ на свободните театрални проекти не само от страната, а и от чужбина.
Пълната програма на фестивала можете да видите на сайта на асоциацията за свободен театър или в техния Facebook профил

http://actassociation.wordpress.com/
http://www.facebook.com/ACT.Association

Вижте също

Как ученето ни на чужд език да е по-лесно?

Днес ще споделим някои полезни начини как да учите по-лесно чужд език. За пример ще …