Начало / Интересен / Избор на класически мъжки портфейл в 5 стъпки

Избор на класически мъжки портфейл в 5 стъпки

Изборът на мъжки портфейл, дори и изглеждащ лесна задача, си има своите особености. Когато искаме да купим за себе си или за подарък един наистина добре изработен, класически, качествен и стилен портфейл, трябва да знаем какво точно да търсим и оглеждаме при избора си. Както и при избора на мъжки колан, така и тук има някои специфики. Ще ви предложим 5 стъпки, които неминуемо ще ви доведат до закупуването на портфейл за мъж със стилни и функционални характеристики.

Кожата – качеството на кожата, от която е изработен портфейла е определящо за здравината, добрия му външен вид и класическите му функции. Много от кожите за изработка на мъжки портфейл в днешно време са шкурени, за да се прикрият недостатъците им. След това се обработват съссмоли, правещи ги да изглеждат изкуствени и пластмасови. Когато търсите класически портфейл, избягвайте тези кожи, а заложете на необработените, автентични кожи, които са естествено здрави и порите личащи по повърхността им ги правят уникални.

Конструкция – има два основни типа конструкции на мъжките портфейли: с обърнати ъгли или с рязани ъгли. Рязаните ъгли оставят отрязаните и зашити ръбове видими и груби. Те се обработват с черни смоли, но са нетрайни и бързо се разкъсват. Обърнатите ъгли се постигат, чрез изтъняване и обръщане на кожата, след което тя бива зашита. Тези портфейли са трайни и много трудни за правене. Само опитни занаятчии умеят да ги правят качествено.

Изработка – под изработка се има предвид ширината на обърнатите ъгли и качеството на шевовете, с които е направен един класически мъжки портфейл. Един наистина качествен портфейл има правилно обърнати ъгли и централно разположени шевове. Можете да познаете качеството тук, като прокарате пръст по ръбовете, ако те са гладки и шевовете са чисти и прави, значи портфейла е добре изработен.

Ъгли – добре изработения класически портфейл се познава по ъглите. Те трябва да са с изтънена кожа, заоблени и чак тогава пришити. Срязаните ъгли са признак на лоша изработка, а заострените на евтин метод на изработване. Класическия портфейл, никога не еизработен евтино и от евтини материали.

Биговане – биговането е процеса на обработка на обърнатите ъгли и шевовете им с гореща ютия, за да ги фиксира и заздрави. Мъжки портфейли с класически дизайн и изработка винаги си личат по качественото биговане. Те изпъкват с изчистени линии и грижа към детайла.

Следвайки тези 5 стъпки, гарантирано ще си закупите качествен мъжки портфейл, който да трае дълго време. Ако търсите и добри цени може да разгледате предложенията онлайн. Сайт като NovaChanta.com например предлага доста добри и качествени модели. Всички са на достъпни цени, вижте ги, изберете си и поръчайте. Доставката е бърза и евтина!

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …