Начало / Интересен / Как Стив Джобс е карал своята кола без регистрационна табела

Как Стив Джобс е карал своята кола без регистрационна табела

Починалият наскоро съосновател на Apple Стив Джобс е намерил много интересен начин да кара своя автомобил без регистрационна табела. Явно геният му е работил успешно и в реалния живот. Точно такива моменти ни карат да мислим легендарния иноватор за нестандартен тип, който непрекъснато гледаше в бъдещето и искаше да изненада обществото.

Освен, че е известен със своите речи, ексцентричния си начин на обличане и амбиция да покори света, Стив Джобс продължава да бъде известен дори и след смъртта си. Той е карал Mercedes SL 55 AMG, който е нямал регистрационна табела.

Все още не става ясно как е възможно да управляваш в Сащ автомобил без нито една регистрационна табела, но явно Джобс е открил вратичка в закона, която му е позволявала да го прави.  Неговите близки не пожелаха да дадат яснота как точно се е случило това и засега си загадката е пълна.

Стив Джобс е карал своята кола в Калифорния и точно от там идва разковничето. Според закона е позволено при покупката на нов автомобил, той да се кара без номера в първите 6 месеца от датата на регистрация.

Предполагало се е, че именно това е правил Джобс. Той си е купувал чисто нов SL55 AMG и след 6 месеца го е връщал на лизинговата компания, след което си е поръчвал нов.

Интересното обаче не свършва до тук. Мерцедес не произвежда вече моделът на Стив Джобс от 2008 година, но все пак той си е останал без номера напълно легално.

На една от снимките се вижда как ексцентричния иноватор спира на място за инвалиди, при което поставя в шах властите.

Вижте също

Забравено в хотелската стая

10-те най… странни вещи, забравени в хотелската стая

След като прекарате релаксираща ваканция на хубаво място, не е странно да забравите нещо в …