Начало / Интересен / Какво е общото между риболова и модата?

Какво е общото между риболова и модата?

Нова мода в прическите изправи на нокти рибарите в Америка. След като Стивън Тайлър се появи в American Idol  с вплетени пера в косите, за кратко този тренд се превърна в истински моден хит не само сред  звездите.  Зад океана обаче има само три ферми  за отглеждане на декоративни петли, които са изключително високо ценени заради своите пера на бели и черни ивици не само от фризьорите, но и от рибарите. Стилистите ги предпочитат заради структура, която позволява боядисване, сушене, изправяне, както и заради екзотичния и необичаен изглед, който придават на прическата. От своя страна, рибарите ги ценят заради лекотата и способността под вода да наподобяват крила на насекомо.

Бумът в продажбите на пера за фризьорски салони се потвърждава и от един от доставчиците на модни аксесоари и декорации за коса, който до момента е продал над милион пера само в САЩ и Канада, докато за цялата изминала година цифрата е била едва 3000. Така в пиковия сезон за улов на пъстърва дори запасите от ценните пера са почти изчерпани.

А каква е цената на тези изключителни пера, които могат да ви превърнат в модна икона или да ви осигурят неустоим улов?  За около 400 $ сега може да се закупи пакет от 50 пера, като цената миналата година е била около 60 $ за същото количество и качество.

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …