Начало / Интересен / Капуцин с необикновен талант

Капуцин с необикновен талант

Няма да откриете името му сред тези на известните художници, въпреки това произведенията му впечатляват със своя концептуален замисъл и предивд факта, че той е маймуна, Покетс Уорхол (Pockets Warhol) беспорно се превръща в най-популярния и продаван художник от своя вид и въобще в животинското царство. Белоглавият капуцин използва опашката, ръцете и краката си, както и четка, при създаването на своите платна, а стилът му  може да бъде определен като абстрактен или експериментален.

Ателието“ на даровития капуцин се намира в близост до Торонто, Канада, където той и още 23 маймуни от различни видове са намерили убежище в приюта Farm Story Book, след като са били спасени от зоологически градини, лаборатории, недобросъвестни стопани. Колкото и невероятно да звучи, картините на Покетс се продават доста успешно, така благодарение на своя талант маймуната успява да набира срества за приюта и да помага на своите събратя в беда.

Част от творбите на Покетс Уорхол

Първите стъпки в света на изкуството Покетс прави благодарение на една от доброволките в Farm Story Book, която решава да му даде нетоксична боя за деца, бял лист и четка. Тя споделя пред Daily Mail, че рисуването е нещо, с което талантливата маймунка наистина много се забавлява, макар понякога да му липсва концентрация и той да предпочита да яде боята, отколото да твори върху белия лист.

Покетс вече може да се похвали и със собствена изложба, която включва 40 платна, а някои от картините му вече са продадени на купувачи от Европа и Израел за „стотици долари“.

Вижте също

Сезонът на белите трюфели

Икономическата криза не е повлияла на търсенето на бели трюфели с кучета в Алба, Италия, …