Начало / Културен / Книги / Книгата за Стив Джобс представя гения на технологиите като хипи с миризливи крака

Книгата за Стив Джобс представя гения на технологиите като хипи с миризливи крака

Биографичната книга, разкриваща непознати до сега детайли от живота на най-великия ум за всички времена е вече на книжния пазар в САЩ. За първи път поклонниците на Стив Джобс ще имат шанса да се докоснат до съкровените дебри на личността му, както и да научат изненадващи факти за живота и характера на своя идол.
Авторът Уолтър Айзъксън описва Джобс едновременно като гений и деспот. Той е човекът, който промени света, но в същото време беше и човекът със страшно миризливите крака. Известен е с визионерския си поглед, но хората, които са били от по-близкото му обкръжение никога не биха забравили избухливия му характер. Ако имаше как да се промени една черта от легендарния му темперамент, то това трябва да е отношението му към бащинството. Мнозина биха казали, че ако беше толкова отдаден към децата си, както и на технологиите, щеше да се доближи до съвършенството.
Тези и още много разкрития обещава биографичната книга за съоснователя на Apple. Тя изгражда в цялата пълнота профила на гения на високите технологии. Без цензура, само истината, напълно официално. Биографията представя детайлно живота и наследството на човекът, който бе обявен за най-успешният предприемач за своето поколение. Книгата е озаглавена просто „Стив Джобс“. До този момент е редактирана два пъти – веднъж след като Джобс обявява, че напуска Apple и втори път -след смъртта му.
Очаква се това да стане най-продаваната книга на пазара. Милиони хора вече са направили предварителни поръчки за нея, а още милиарди по света с нетърпение чакат излизането й. На българският пазара присъстват две заглавия, посветени на личността на Стив Джобс „iЛидерът“ и „iСтив“, но те не са биографични.

Източник: belfasttelegraph

Вижте също

Бижутата на Кейт Мидълтън

Херцогиня Катрин умее да блести и сама по себе си, но да надникнем какво има …