Начало / Домошар / Матрак с мемори пяна: Ето как ще ви спечели със своите предимства
удобен матрак

Матрак с мемори пяна: Ето как ще ви спечели със своите предимства

За тялото пяната с памет е едно наистина добро решение, когато искаме да си осигурим пълноценна почивка

Не всички знаят, че материалът мемори пяна е разработен от НАСА за нуждите на астронавтите. Неговата способност да „запаметява“ и да се адаптира към тялото е незаменимо предимство. Ето защо днес често може да чуете от ваши приятели и близки, че в търсене на изгодни и удобни матраци, Нани с мемори пяна са изключително перспективна и разумна инвестиция.

В зоните на леглото, където тялото ви няма контакт с матрака, температурата е по-ниска. От своя страна в тези места пяната е по-стегната, а в участъците с по-висок градус се отличава с повишена еластичност. Това на практика е оформянето според извивките на тялото.

Когато изберете мемори модел, много скоро ще разберете защо е предпочитан вариант. Той елиминира риска от грешно разпределение на натоварването върху повърхността. Разбира се, може да комбинирате и с възглавници за спалнята, което допълнително да я превърне в неповторима зона за релакс след натоварения ден. За хората, които не се чувстват комфортно върху твърд матрак, те определено са отлична покупка.

Това, което трябва да имате предвид, е че мемори пяната задържа топлината, което е приятно през зимните месеци. През лятото може и да ви се стори прекалено, но останалите фактори в помещението също са от значение, което да балансира температурата.

Ако е време за обновяване на старата основа и не сте предвидили бюджет за нова, доста популярно решение е да заложите на топ матрак от мемори пяна. Той се отличава не само с достъпна цена, но и със забележителни качества, които ви гарантират мекота и страхотно усещане при отпускане на тялото.

Матраците, съдържащи посочения вид пяна, се отличават накратко със следното:

Те са в синхрон с формата на тялото и я следват всяка нощ, когато легнете върху тях.

Могат да ви съдействат да добиете правилна позиция по време на продължителен сън.

Ще забравите за болките и схващането на мускулите, ако често се сблъсквате с тях.

Ще ви създадат всички условия за пълноценен и непробуден сън, което се явява съществен приоритет за здравето ви.

Изправеният гръбнак е ключов за цялостната ви стойка и благоразположение, което в случая е не просто възможно, а напълно гарантирано.

Възвръщане на първоначалните параметри и вид, което е знак за дълготрайна употреба и предотвратяване на хлътвания, износвания в определени участъци, неудобства за тялото.

Издръжливост и устойчивост при използване във времето.

 

Вижте също

женски пижами

Уютна и комфортна пижама  –  чудесен избор за жени и момичета с размери плюс

Безспорен факт е , че удобната пижама е важен фактор за пълноценен сън и почивка. …