Начало / Интересен / Мъж + Жена = Приятелство
мъж и жена само приятели

Мъж + Жена = Приятелство

Мит или реалност

Много често се е обсъждал въпросът дали може да съществува приятелство между мъжа и жената. Разбира се, има различни гледни точни, но има и няколко основни сценария, по които се развива действието.

Приятели от деца

Пo този сценарий също може да се поработи. Една от възможностите е да сте били толкова близко като деца, че да се възприемате по-скоро като брат и сестра дори, когато вече сте възрастни хора.

От друга страна, когато сте още заедно и поддържате приятелството по време на тинейджърските си години и хормоните започнат да си казват дума, е твърде вероятно отношенията ви да прераснат от приятелски в сексуални. Това е съвсем нормално, защото и жената и мъжът могат да се чувстват достатъчно сигурни в човека до себе си.

Оттук нататък нещата са строго индивидуални. Някои двойки остават заедно до смъртта си, създават семейство и въпреки че страстта си отива, те си остават приятели цял живот.

Други се разделят и прекъсват комуникацията помежду си. Трети се събират и разделят няколко пъти, докато накрая си дадат сметка, че никой няма да ги разбира по-добре от най-добрият им приятел.

Толкова сте близки, че все едно сте един и същи човек в мъжки и женски вариант

Представете си, че се запознавате с някого, който срещате за първи път, но имате чувството, че го познавате от много години. Той или тя харесва същите неща като вас, прочел е книгите, които са ви любими, гледали сте и сте плакали на едни и същи филми, имате едни и същи слабости, довършвате си изреченията, изобщо – приличате си до болка.

Може би си мислите, че познавате този човек от години, защото тя или той е същият като вас, но просто версия от противоположния пол. Не можете да не се почувствате силно привлечени от такъв човек. Дори това да е някаква форма на нарцисизъм, вие не можете да не го обичате.

При всички положения приятелството между вас е на първо място, защото секс може да правите със всяка жена, но не на всяка жена можете и искате да кажете как се чувствате и тя да ви разбере.

При този сценарий обаче, рано или късно идва „моментът на истината“. Това е моментът, в който и двамата осъзнавате, че се привличате неустоимо и оттук нататък трябва да решите дали да бъдете заедно или да подтиснете сексуалното си привличане в името на приятелството.

Ако изберете първият вариант от приятели се превръщате в гаджета или съпрузи. Ако изберете втория вариант, то приятелството пак си отива, защото не можете да подтискате сексуалното си влечение ако постоянно общувате. Затова просто всеки тръгва по пътя си и прекратявате взаимоотношенията си.

Приятелство след раздялата

Почти при всяка раздяла мъжът или жената казват „И все пак да си останем приятели“.

НЯМА ТАКЪВ СЦЕНАРИЙ!!!

Щом веднъж сте казали край на връзката си, това е край и за отношенията ви. Не е задължително да се мразите или да се карата. Въпросът е там, че след като се разделите, вие просто ще спрете да общувате.

Освен това, ако все пак полагате старание да останете „приятели“, то вашите бъдещи партньори няма да са много доволни от този факт. Следващата жена, с която ще бъдете, винаги ще гледа на бившата ви приятелка като заплаха и обратното. Чувството за собственост, ревността и съмненията ще застрашат следващите ви връзки и тогава ще трябва да решите какво е по-важно за вас и да вземете решение.

Вижте също

Бариста

Какво означава да си бариста и как да станеш такъв?

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че терминът „бариста“ е свързан с „бар“ или „барман“, …