Начало / Домошар / Мебели за баня в стил Прованс
Дизайн на баня

Мебели за баня в стил Прованс

Ако се върнем към корените на провансалски стил, можем да видим, че прозорецът е задължителен атрибут в интериора на баня.

провинция шикозни аксесоари за баня ще дадат ракита или стол. В модерната баня е допустимо да се използват шикозни аксесоари за баня и кожени мебели в светли нюанси. Основното нещо е добре да бъде практичността и външния вид е бива да е за сметка на уюта в помещението.

Мащабни ковани полилеи, свещници и канделабри, характерни за провансалския стил баня могат да запълнят пространството с изобилие от светлина.

Не забравяйте за всички видове флакони, вази, фигурки, ковчежета, които са толкова характерни за стила на Прованс. Въпреки това, не бива да се претоварва  пространството, а напротив, да се създаде усещане за простор и комфорт в стила на селото на провинциална Франция.

В този стил перфектно се вписват селски кърпи и завеси, бродирани на ръка.Те не само могат да накарат човек да се чувства комфортно в банята, но и да го накарат да разкаже за своята собствена връзка със създаването и поддържането на комфорта и хармонията  в дома.

При избора на тоалетна е добре да се избере модел, който да отговаря на мивката, за да се постигне по-хармоничен интериор. Елементите като кранове, душове и вентили е добре също да са семпли, както и да се избягват ярките цветове.

Оборудването в стил Прованс включва мивки, монтирани на стената или пода. Мивките  могат да имат конзола с метални крака, както и да присъстват други керамични изделия и неблагородни метали, наподобяващи чугун.

Материалите, от които се произвеждат мебелите за баня

та е добре да бъдат водоустойчиви, а най-добрия вариант да са стилизирани в стил Прованс.

Класическият дървен шкаф или колонка, украсени с дърво ще изглеждат много привлекателно. Плетени кошници могат да загатват за начина на живот в селските райони. Хардуерът по мебелите, който е също стилизиран, може допълнително да подчертае индивидуалността на провансалския стил.

Източник: keramo-bg.com/mebeli-za-bania

Вижте също

подарък за мъже

Отгатнете желанията им: От какъв подарък се нуждаят мъжете?

Пред нас, жените, мъжете винаги се опитват да изглеждат неподвластни на дребните житейски страсти. Опитвайки …