Начало / Културен / Музика / Metallica се подготвят за пълно концертно изпълнение на „Черния албум“

Metallica се подготвят за пълно концертно изпълнение на „Черния албум“

Metallica планират да изсвирят на живо всички  песни от едноименния си албум, издаден през далечната 1991г., на фестивала Download в Англия следващата година.

Тавата, по-известна като „Черният албум“ заради своята обложка, всъщност донася големият успех на групата благодарение на откровено комерсиални творби като баладата „Nothing Else Matters“. Песните от този албум са като цяло нетипични за Metallica и се отличават с по-личния си характер, чисти вокали и мелодични пасажи. Единствено песни като „Enter Sandman“ и „Sad But True“ напомнят за thrash миналото им, това е повратна точка в стилово отношение за Джеймс Хетфийлд и компания.

Въпреки грандиозният успех обаче парчета като „The Struggle Within“ и „Don’t Tread on Me“ никога не са попадали в сетлиста за концертните изпълнения на метал титаните. Идеята да изпълнят на живо целия албум е изцяло на организаторите на феста. Това е и причината барабанистът Ларс Улрих да сподели, че ще имат нужда от повторно разучаване на някои от песните: „Честно казано, „The Struggle Within“ е далеч по-лесна за разучаване от „The Frayed Ends of Sanity“ (от техния албум …And Justice for All), така че не мисля, че ще срещнем особени трудности.“ 

 Metallica гастролират всяко лято на Острова, но от шест години не са свирили в Донингтън, за това този път ще се опитат да изненадат своите фенове с нещо различно.

 

Вижте също

Франция почете Лени Кравиц

Френското правителство  изрази почитанията към носителя на „Грами“ Лени Кравиц. Министърът на културата на Франция …