Начало / Интересен / „Мила Мерилин“ – първата книга на Ваня и Людмила

„Мила Мерилин“ – първата книга на Ваня и Людмила

Ваня Щерева и Людмила Сланева представиха на 19 септември първата си съвместна книга „Мила Мерилин“. Противно на очакванията на всички, двете дами не представиха песен, а роман. Премиерата му се състоя в столичния клуб „Студио 5“. „Мила Мерилин“ е деветият роман на Ваня и първи за Людмила.

Сюжетът ни представя две жени, които се срещат при много странни обстоятелства и стават съперници. Действието се развива в наши дни, а всяка от писателките разработва свой герой и разказват в първо лице. Людмила се превъплъщава в Мила, а Ваня в Мерилин.

Имахме период, в който писахме тайно една от друга. Бяхме си забранили да си показваме кой какво разказва. Накрая събрахме отделните глави и се оказа, че се допълваме перфектно.”, споделиха авторките за създаването на романа.

За първи път в България се прави филмов трейлър на книга. Видеото е само 3 минути и заедно с мейкинга на снимките на корицата на романа са записани на диск, който се предлага като подарък към книгата.

Сюжетът разказва за двете героини Мила и Мерилин, които ги свързва смъртта на един мъж. Виктор живее с Мила осем години, а с Мерилин има връзка от три месеца. След обир на банка, в който са съучастници Мерилин и Виктор, той умира, а тя е арестувана. Мила намира писма в пощата на Виктор адресирани до Мерилин и решава да плати гаранцията за освобождаването на другата. Мерилин от своя страна решава да открие парите и подозира, че Мила и Виктор са били тайни съучастници. Мила иска да опознае „съществото, наречено Мерилин”, за да разбере сама за себе си какво му е липсвало с нея и защо е започнал нова връзка. „Опознаването“ на героините ги кара да преминат през омраза, подозрения, лъжи, приключения, обиди, стигат до доста смешни ситуации, до общи битки, и в крайна сметка достигат до един приятен и неочакван финален край…

„Мила Мерилин“ можете да закупите от големите книжарници в страната на цена от 10 лева.

Източник: kafene.bg

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …