Начало / Интересен / Най-крадените автомобили в Германия

Най-крадените автомобили в Германия

Германия може да е една от най-развитите държави в света, но там кражбите на автомобили също са ежедневие. Те най-често се извършват в източната част на страната и особено край границата с Полша. Именно поляците посягат най-често на германските возила и те са основните заподозряни.

На 1-во място в класацията е Lexus RX. Той се е оказал доста лесна плячка за автоджамбазите и именно заради това оглавява класирането. Всяка пета открадната кола е именно този модел.

БМВ М3 Coupe също се нарежда в това порочно подреждане на крадени автомобили. В 18 % от случаите именно тази кола се оказва като открадната.

На 3-то място в случаите се класира моделът на Volkswagen T4. Крадците предпочитат него като жертва в 15 % от всички останали.

Естествено не липсват и кражби на луксозни коли като БМВ и Ауди например, а при спортните най-крадения модел е Порше 911.

Интересното е, че Porsche Cayenne беше един от най-крадените автомобили през последните години. От първите места той се свлече на 16-то място като предпочитан автомобил от крадците и това може да бъде обяснено с факта, че преди повече от една година, щутгартския бестселър представи новото поколение на модела си.

Все още на германската полиция и е трудно да се справя с тези случаи и съдбата на доста от откраднатите автомобили остава неясна. Някои от тях могат да се видят с Балкански страни като Албания, Македония, та дори и България. Други могат да бъдат намерени в Русия, Сирия и др.

Най-сигурната защита срещу крадците си остава гаража. Съхранявайте автомобила си там, защото шанса да бъде откраднат от него е почти минимален, отколкото когато се намира на улицата.

Вижте също

Забравено в хотелската стая

10-те най… странни вещи, забравени в хотелската стая

След като прекарате релаксираща ваканция на хубаво място, не е странно да забравите нещо в …