Начало / Интересен / Нова книга: „Как да бъдем лидери“, от Джон Оуен

Нова книга: „Как да бъдем лидери“, от Джон Оуен

Авторът Джо Оуен преподава това, което практикува. Книгата учи какво трябва да правите, за да бъдете Лидери, да ръководите и да успявате.

Авторът е един от основателите на организация „Първо научи“ – инициатива със страхотна цел, която взема най-добрите студенти от английските висши учебни заведения и ги назначава като предподаватели в едни от най-проблемните средни училища в страната. Оуен е в основата на създаването на програмата за лидерство, което е една особено решаваща и съдбоносна  част от опита на „Първо научи“ за лидерите на бъдещето.

Тази книга е полезна за всеки, които иска да придобие лидерски качества на всяко ниво. Тя демонстрира уменията, от които се нуждаят новите лидери и показва как самите ние можем да ги развием и усъвършенстваме.

Интересна е, и е лесна за четене, но тя има способността да накара всеки да спре за момент, да обмисли нещата и след това да продължи да разсъждава.

Твърде дълго е търсена формулата на лидерството и всички ние искаме да я намерим и с нея, да се превърнем в блестящи лидери. В интерес на истината е малко вероятно да се превърнем в идеална комбинация между Нелсън Мандела и вицеадмирал Нелсън. Вместо това можем просто да бъдем практични. Книгата се базира на специално проучване, проведено сред над 70 от най-добрите и няколко от най-лошите фирми в света.

Навсякъде, където и да сте позиционирани в една организация, и каквито и да са вашите настоящи силни и слаби страни, „Как да бъдем лидери. Какво трябва да правите, за да бъдете лидери, да ръководите и да успявате“ е книгата, която ще ви покаже какво търсят в действителност организациите в лидерите от всички нива, и как да проверите, дали вие сте подходящия човек.

Източник: http://www.novavizia.net

Снимка: http://www.novavizia.net

 

 

 

 

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …