Начало / Интересен / Нова успешна година за Porsche

Нова успешна година за Porsche

Германската луксозна марка за спортни автомобили Porsche отчита една от най-успешните си години досега. Криза там няма и през септември се наблюдава увеличение на производството с 37,5 % спрямо същия период миналата година. От началото на годината са регистрирани 90 972 автомобила на марката от Щутгарт и това е голям успех за спортната марка, понеже е с 31 % повече от 2010 година.

Китайския пазар е един от основните козове на производителя от Цуфенхаузен. Там през тази година са продадени 2146 бройки, от които 1062 са на всъдехода Cayenne, който е най-продавания модел на Porsche от началото на годината. Това е много ценен пазар за луксозната марка, защото там увеличението е двойно спрямо миналата година.

В Европа увеличението също е много сериозно, защото там са продадени 4133 автомобила и това е с 39,5 % повече в сравнение със същия период на миналата година. Разбира се най-много продадени автомобили от марката са в Германия – 1342.

В Северна Америка обстоятелствата са също много добри за „черното конче от Щутгарт“, защото американците все повече и повече оценяват качеството на немската марка и неслучайно са продадени нови 2337 единици.

Както по-рано в статията казахме най-продавания модел е Cayenne. Общо продажбите на този модел са 5226, което е увеличение с 46,4 % благодарение на появяването на новото поколение на всъдехода с икономичен дизел, който предлага много добра динамика със среден разход от 7 на 100 км.

Когато има успешна година за Porsche е традиция служителите да бъдат възнаграждавани за труда си. През 2008 година, всеки служител на марката от Щутгарт получи бонус от 6000 евро към заплатата си. Тази година едва ли ще бъде изключение и заради това инженери, работници в производството, проектанти и т.н. могат да бъдат щастливи и доволни от новината, че ще получат бонус за добре свършената работа.

Вижте също

Парфюми с българска роза

3 световноизвестни парфюми с нотка на българска роза

Широко известен факт е, че българското розово масло е със супер високо качество сред останалите …