Начало / Интересен / Първият трейлър на „Хобит: Неочаквано пътешествие“ предизвика бурни реакции

Първият трейлър на „Хобит: Неочаквано пътешествие“ предизвика бурни реакции

Започна обратното броене на оставащите дни до световната премиера на „Хобит: Неочаквано пътешествие“. Филмът е адаптация по приказната история „Хобитът“ на Джон Роналд Руел Толкин (Дж. Р. Р. Толкин) , в която зрителите отново ще се срещнат с Билбо Бегинс (в ролята е Мартин Фрийман) , компания джуджета, водени от Торин Оукъншийлд (Ричард Армитаж), както и още няколо , добре познати герои от епичната трилогията „Властелинът на пръстените“ – Иан Холм (като по-старият Билбо), Иан Маккелън (Гандалф) и Кейт Блашет (Галадриел).
Сюжетът на филма връща назад във времето, 60 години преди събитията, които сме гледали в първата част „Властелина на пръстените: Задругата на пръстена“. В центъра на действието  е приключението, което Билбо предприема заедно с джуджетата, за да освободи тяхното Царство Еребор, което се намира в плен на злия дракон Смог.
Непосредствено след излизането на първия трейлър тази седмица, блог пространството беше буквално взривено от бурните реакции на почителите на фентъзи жанра.
Джоф Бушер, журналист от „Los Angeles Times“ изрази мнението си, че трейлърът е прекалени кратък, но за сметка на това, създава първо впечатление, че филмът ще бъде епичен.
Ерик Ейнсбърд от „CinemaBlend“ написа хвалебствена статия, в която включи цели 94 снимки, изобразяващи кадри от трейлъра. „Визуалната представа, която получихме не загатна за екшън и епични битки с армия от орки, а по-скоро ни накара да изпитаме носталгията по съвършената красота. Всеки кадър от началот до края просто спира дъха. „
Сет Абрамович от „Gawker“ е изпитал чувство на „deja vu“ докато е гледал трейлъра.
Всеобщото мнение е, че всички са доволни и нямат търпение да видят отново толкиновите герои Ам-гъл, Гандалф и приказно красивия свят на Средната земя.
Сценаристи на филма са Фран Уолш, Филип Бойенс и Гилермо дел Торо, режисьор и продуцент Питър Джаксън.Световната премиера е насрочена за 14 декември 2012 година.
http://www.youtube.com/watch?v=UGM1RB73Zso

Вижте също

Сезонът на белите трюфели

Икономическата криза не е повлияла на търсенето на бели трюфели с кучета в Алба, Италия, …