Начало / Бизнесмен / Пациенти = Клиенти

Пациенти = Клиенти

Харвардски медици твърдят, че не е ясно от тук насетне какво ще стане в медицината. Техните опасения идват от това, че медицината все повече робува на икономиката, а заведенията болнични като с магически пръчка заприличват на цехове.

Въпросните медици използвайки метафората сравнявам пациентите с клиенти, а докторите облагат с понятие „изпълнители на медицински услуги“.

Ако изходим от превода на латинското значение на доктор – уча, поучавам, то понятие като „изпълнители на медицински услуги“ по никакъв начин не се вързва с идеята да помогнеш на страдащия и понасящия, какъвто всъщност е един пациент.

Притеснените медици са на мнение, че за всичко това, което се случва в световната медицина е виновна световната икономическа криза. Друга метафора, която е използвана е тази, че самите отношения вътре в болница между лекари, сестри, напомнят на тези на едни добри бизнес-партньори.

Много лекари все по-често изпитват затруднения как да формулират диагнозите за пациентите си, за да няма проблем с каталога с болестите. За съжаление в повечето случаи това няма допирна точка с оплакванията и състоянието на пациентите.

Самата идея за бизнес отношенията между лекар и пациент определено дразнят все повече хора и поставят под въпрос хипократовата клетва и цялостното призвание на лекарите.

Има много оплаквания на пациенти за незадълбочено изследване на пациентския проблем и лекуване на принципа на презастраховането, което най-малкото изглежда неморално и експериментално.

Източник: http://www.dw-world.de/

Вижте също

Собствен онлайн магазин – защо не

Интернет потребителите в световен мащаб нарастват всяка минута, и все повече от действията, с които …