Начало / Интересен / „Под прикритие“ вече и в Америка

„Под прикритие“ вече и в Америка

Американската продуцентска и дистрибуторска компания „Ню филмс“ закупи от БНТ правата за разпространение на първия сезон на криминалния български сериал „Под прикритие“.

Сделката била финализирана в Кан, а нейното официално представяне ще бъде на международния пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, Нит Ком.

Фактът, че американската продуцентска компания е закупила правата на „Под прикритие“, означава че сериалът ще влезе в каталога ѝ и ще бъде разпространяван в цял свят. БНТ казват още, че в момента филмът се превежда на английски и испански език. Това става заради огромния интерес към него не само от американски телевизионни канали, а и от канали в страни от Латинска Америка. Компанията която ще го разпространява там ще бъде „Lions Gate“, която е партньорска на „Ню филмс“.

Това е първият сериал от малък пазар като България, който влиза в каталог на световна продуцентска компания и ще бъде излъчен в толкова държави. Програмната директорка на БНТ Севда Шишманова коментира пред камерата на държавната медия, че сумата, платена като минимална гаранция от „Ню филмс“ е сериозна оценка за качествата на продукта.

В момента се снима втория сезон на „Под прикритие“, а първият бе оценен като един от най-успешните за БНТ и дори за България.

http://www.youtube.com/watch?v=dmWIkU1zv0M

Вижте също

10-те най…странни имена на известни мъже

Факт е, че много от известните личности не използват истинските си имена в публичното пространство. …