Начало / Интересен / Преглед на печата: Извайте секси тяло с калорично меню и по-малко упражнения

Преглед на печата: Извайте секси тяло с калорично меню и по-малко упражнения

sexy-tialoВ днешно време е трудно да си представим как да бъдеш кльощава би могло да се сметне за нещо лошо и некрасиво при положение, че идеалите ни за красота се въплъщават от супер слаби жени като Анджелина Джоли, Виктория Бекъм, Кейт Мос, Миранда Кер, Черил Коул и т.н. В това се крие и разковничето за успеха на „вталяващата“ индустрия, която годишно само в САЩ генерира печалби от порядъка на 60 милиарда долара!

За наша огромна изненада обаче в статиите, публикувани между 30-те и 60-те години на миналия век, по-често попадали диети в помощ на всички онези дами, които се стремят усърдно да качат няколко килограма. В пълен дисонанс с лансирания сега от модните списания размер нула, рекламите в тогавашните печатни издания изобилствали от добавки за генериране на тегло в името на едно… по-секси тяло. Рекламните материали били придружени от снимки на пищни модели и реплики от сорта на: „Ако наистина искате да бъдете модерна и популярна, не можете да си позволите да бъдете кльощава“; „Мъжете не ме поглеждаха, когато бях кльощава… но тъй като качих лесно 5 килограма, сега имам всички мечтани срещи“; „Не позволявайте да ви наричат кльощава!“ Бленуваното тяло за жените в началото на миналия век било – тънка талия, пищна гръд и закръглени бедра, докато днес на почит са слабите и издължени силуети без грам излишна плът и това на фона на все по-затлъстяващото население.

Как жените тогава са се „борили“ да постигнат съвършени извивки?! По-малко упражнения и диета богата на мазнини, царевичен сироп и алкохол са държали стрелката на кантара на подобаващи висоти. В абсолютен контраст с това, обичайното дневно меню през 1949г. изобилствало от зеленчуци и сложни въглехидрати, които се усвояват бавно и поддържат стабилно нивото на кръвната захар, създавайки усещането за ситост за по-дълго. В същото време животът бил доста по-динамичен и жените изгаряли много калории, вършейки домакинската работа вкъщи и предвижвайки се навсякъде с колело. И така докато автомобилите, телевизорите и джънка не превземат масово нашия живот и не превръщат качването на килограми в удивително лесна задача. 🙂

Източник: daily mail

Вижте също

Interesni obqwi w internet

Най-изненадващите обяви в интернет

В интернет може да се срещнат какви ли не любопитни обяви Всеки потребител в интернет …