Начало / Бизнесмен / Ще отдели ли HP РС бизнеса си?

Ще отдели ли HP РС бизнеса си?

hp-logoКолкото и странна да ни звучи идеята за намерението на Hewlett-Packard да излезе от РС бизнеса, компанията явно е решила твърдо да напрви тази крачка и то в най-скоро време. Може би най-малкото което може да направи е да отдели PSG (Personal Systems Group) звеното си като отделна структура. Най-оптималното решение от гледна точка на защитата на интересите на инвеститорите на НР е може би точно това.

Не спират обаче да се разглеждат и вариантът за продажбата на PSG подразделението. До краят на настоящата календарна година от компанията ще излязат с окончателно решение за по-нататъшната съдба на PSG, докато самият процес на отделяне или продажба на въпросната структура може да отнеме от 12 до 18 месеца.

hp-pc

Както всички вече знаем главната причина за вземането на това решение е нежеланието на HP да произвежда РС техника като изтъква ниското ниво на печалба при относително високи обороти и загуби. В известна степен това е свързано с растящата популярност на таблетите, където собствената разработка на HP се оказа неуспешна. В крайна сметка беше прието и решението да бъде спряно и производството на таблети с фирмената платформа WebOS, които някои e-sales ресурси побързаха да обявят за разпродажба.

 hp-touchpad

Източник: pcworld.bg

Вижте също

Собствен онлайн магазин – защо не

Интернет потребителите в световен мащаб нарастват всяка минута, и все повече от действията, с които …