Начало / Културен / Скритите таланти на звездите

Скритите таланти на звездите


Най-често известните личности сa известни в една сфера. По принцип те са толкова ангажирани, че трудно би им оставало време да се занимават със странични неща. С изключение на музикантите и актьорите, които често си сменят ролите. Има обаче случаи, в които звездите могат да покажат повече от една страна на своята уж прозрачна същност. За да бъдем по-изчерпателни ще ви дадем няколко красноречиви примера за какво става въпрос, като ви представим пет талантливи и много известни мъже и как техните скрити заложби излизат наяве.

 1. Боб Дилън

  Боб Дилън е познат на няколко поколения най-вече със своята музика, която има огромен принос за развитието на рока. Несъмнено той един от най-великите рокендрол изпълнители на всички времена. Освен даровит музикант обаче Боб Дилън е и много добър писател. Той има 7 издадени книги от 1971 г. насам, в които тематиката варира от текстовете на песните му до биографични очерци.

 2. Брайън Адамс

  Певецът и музикант, който създава няколко вечни хита като „Please Forgive me”, (с която между другото винаги можете успешно да се извините на жената до вас ако сте сгрешили някъде), песента “All For One” и много други, всъщност се занимава и с фотография. През 2006 г. получава наградата LeadAward за фотографиите си, които са публикувани в няколко списания: Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar. Като фотограф е работил с много от музикалните звезди: Род Стюарт, Били Айдъл, Селин Дион, Мик Джагър, Лени Кравиц, Ейми Уайнхаус и други.

 3. Денис Хопър – покойният актьор дори и след смъртта си през тази година доказа, че все още може да изненада публиката. През юли в Лос Анджелис беше открита изложба с над 200 картини, скулптори и фотографии, чийто автор е бил той. Сред най-известните творби на Хопър са портрети на известни личности от 60-те години, сред които Пол Нюман, Тина Търнър и Джейн Фонда.

 4. Джим Морисън

  Вокалистът на „The Doors”, който умира на 27 години, от дете пише поезия. И то не само поезията, която се превръща в песни на групата. Той публикува два тома със свои стихове през 1969 г. – „The Lords / Notes on Vision“ и „The New Creatures“. „The Lords“ се състои предимно от описания на места, хора, събития и неговите разсъждения за киното. „The New Creatures“ е много по-поетично издание, като чувство и като звучене. По-късно тези две книги са издадени като самостоятелно произведение под заглавието „The Lords and The New Creatures“. Тези са единствените му публикации приживе.

 5. Сър Пол Макартни

  Легендарният член на групата „The Beatles” се изявява и като художник. Започва да рисува през 1983 г. Създава колекция от мастилени платна и прави самостоятелни изложби в Германия и Англия. Сър Пол Макартни е известен и с това, че пише поезия.

Вижте също

Коженото яке – винаги на мода

Когато пролетта дойде , всички бързаме да извадим любимото си кожено яке, или обикаляме по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *