Начало / Автоманиак / Смяна на сезоните: Как да бъдем гъвкави при поддържането на автомобила
Сезонна поддръжка на колата

Смяна на сезоните: Как да бъдем гъвкави при поддържането на автомобила

Хубаво би било, ако разполагаме с опция да използваме автомобил за всеки сезон. Джип 4х4 за планината в зимни условия, бързо БМВ купе за извънградските пътища, Мини Купър или компактен Голф за удобно паркиране в централната част, и така до изчерпване на нуждите и желанията на собственика.

Помечтахме си! Сега е време да погледнем реалността в очите.

Студеното време е на път да си отиде съвсем скоро, а неговото място ще бъде заето от пролетта. С това нашето внимание е все по-ангажирано, по отношение на добрата стара кола. Ако сте я позабравили напоследък, не е зле да я припалите и да прецените как се движат нещата.

Нищо чудно да се нуждаете от нов акумулатор. И ако не друго, сега няма да ви е от особена трудност да го получите без да ходите до магазина. Много клиенти се убедиха колко е лесно да се възползват от услугите на доставчици, предлагащи всякакви акумулатори онлайн. На разположение на потребителите са не само наистина качествени стоки, но също и изключително изгодни цени.

Промоциите, които си заслужават

Често се питаме, как да спестим пари?! Не и като не си караме колата. Тя дори и тогава ни вкарва в разход. Вярно е, че се нуждае от периодични вложения, но както всяка друга техника и тя не е вечна.

Акумулаторът е ясен, там рано или късно настъпва моментът за покупката на нов. И не бива да правите драстични компромиси, за да се радвате на дългосрочна инвестиция.

Качествените акумулатори гарантират изрядна работа значително по-дълъг период от време. Много от тях въобще не се нуждаят от поддръжка. Подходящи за масовите съвременни возила, които имат сравнително повече изисквания по отношение на захранването. Няма да ви изневерят нито в студените зимни температури, нито в летните жеги.

Предстояща подготовка

И като сте тръгнали да подменяте оборудването на колата, помислете и за гумите. Зимните определено не са подходящи за топлото време. Не само ще ги изразходите окончателно за следващия студен сезон, но сами ще си ограничите сигурността на пътя.

Уверете се предварително дали миналогодишните са в състояние да се потъркалят още малко. Ако имате съмнение, заедно с акумулатора си набавете и летни гуми.

Вижте също

пътна помощ извозване на МПС

Пътна помощ за извозване на МПС по пътищата

Броят на автомобилите в България непрекъснато се увеличава. Автомобилните марки предлагат все по-модерни модели, обещават …